KULTUR
Per Golten har mange talent og interesser. En av interessene er lokalhistorie og da spesielt hvalfangsthistorie fra Skogsvåg. Historien om hvalfangsten i Skogsvågen strekker seg mange, mange hundre år tilbake i tid. Og mange forskjellige jakt- og avlivningsmetoder er blitt brukt oppigjennom århundrene.

Idéen ble sjøsatt
I mange tiår har Per gått og ruget på en idé om å lage et merke, noe håndfast, som kan minne oss om denne unike fangsten.  Nylig ble idéen klekt og materialisert, og fredag 28. april ble ideen «sjøsatt» og gjort synlig for alle.

Vågehvalen er tilbake i Kvalvågen
På fjæra sjø fredagskvelden 28. april ble en hvalspor plassert på Kvalvikaskjæret i Kvalvågen i Skogsvåg.  Opprinnelig skulle Ståle Skoge og Teineskjær løfte sporen på plass, men man fryktet at kranen ble for kort. Da ble Tonny-Frode Nygård og Trollungen tilkalt. Løfteoperasjonen gikk som smurt og etter kort tid var hvalsporen plassert på skjæret.

Leit, men vi ser at det tok ikke lang tid før måsen gjorde sitt fornødne på sporen. Nå er det bare å håpe at hvalen får være i fred og at det ikke dukker opp noen hvalspeidere eller hvalskyttere som vil ta livet av hvalen. Vi krysser fingrene.