17. MAI:
Det så lenge stygt ut værmessig. Men 17. mai 2017 ble en flott festdag. Sol, varmt og godt, og vindstille. Kunne ikke bli bedre.

Start ved Sundheimen
Årets feiring startet ved Sundheimen kl. 11.00 med sang av Fedrelandssalmen. Deretter gikk barnetoget som vanlig fra Sundheimen til Sundhallen. Også i år med en brannbil foran og en bak.

Skolemusikken hadde fire hjul i år også
Siden vi fortsatt mangler musikkorps i kommunen var musikken også i år et POP-anlegg på en bil. Greit nok, som tante Ruth pleier å si, men ikke helt det samme som et korps …

I år hørte vi alt som ble sagt
I Sundhallen var det dekket opp til 650 personer. Siden Skogsvåg – og Pollen skule er slått sammen, er det mye folk i denne skolekrinsen. Elvene ved Skogsvåg skule underholdt oss med fin sang og musikk og to gutter ved skolen holdt tale. I år hørte vi alt som ble sagt. Kort, flott tale hvor vi ble minnet på at vi ikke må ta demokratiet for gitt og at vi må verne godt om det. Dette er vel selve kjernen i 17. mai budskapet.

5. klasse vant “heiaropkonkurransen” i toget. Da vanket det diplom og tusen kroner til klassen.

Flott opplegg i år

Foreldrene hadde pyntet bord og serverte oss god mat og drikke. Bongsystemet fungerte utmerket. I år var matbodene splittet etter hva som ble solgt. Ingen som skulle ha pop-korn ble stående i lapskauskøen med andre ord. Veldig godt opplegg og bare smil å se.

Etter maten gikk vi ut i det fine været og prøvde lykken i “fiskedammen”, “godfoten”, luftgeværskyting, osv.

Til slutt ble det kappspringing på Skogsvåg stadion. Det fikk vi ikke med oss. Sol og rømmegrøt på terrassen hjemme lokket.