Nytt landemerke i Skogsskiftet

by John M on 21 november 2010

KULTUR:
I disse dager reiser det seg et nytt landemerke i Skogsskiftet. Kommunen har fått en fyrlykt i gave fra Kystverket. Fyrlykten er nå på plass på en sentral plass i kommunesenteret. De ansatte ved Viksøy losstasjon tok initiativ til å få tak i lykten og sammen med Albrigt Sangolt kontaktet de Kystverket, sier Kjell Evensen ved Viksøy losstasjon.

Fra Sogn
Lykten har hatt navnet “Klauva lykt” og har vært etablert på Losna i Sognesjøen siden 1931, den har ligget i hovudleden, og markert innseiling til Krakhellesundet, som skiller Losna fra Sula, forteller Kjell Evensen.

Ikke markering foreløpig
Kjell Evensen, Nina Glesnes og Ingebjørg Toft utgjør et utvalg som har fått i oppdrag av Sund kommune til å plassere fyrlykten. Det er ikke foreløpig planlagt noe markering i forbindelse med fyrlykten, sier Evensen. Som de fleste vet har Sund kommune en fyrlykt i kommunemerket sitt.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: