Kjempestemning i Vaagheim lørdagskvelden

by John M on 9 mars 2015

sul_jubileum

FEST:
Lørdag 7. mars arrangerte Skogsvåg ungdomslag kvalitetskveld i Vaagheim, ungdomshuset i Skogsvåg. Dette var en forsinket 100 års jubileumsfest for Skogsvåg ungdomslag. Laget var 100 år i januar 2014.

Dette ble en interessant, lærerik og underholdende kveld for oss som var der. Nesten fullsatt sal denne kvelden. Etter en innledning av primus motor, Sverre Sangolt, fikk vi trommespill på en gammel tromme fra Sund. Dette ble utført av en profesjonell musiker fra Bergen som var leid inn for anledningen. Han trommet litt mer for oss senere på kvelden og fortalte litt om Norsk trommehistorie.

Skogsvåg ungdomslag
Hans Golten holdt foredrag om ungdomslaget fra det ble startet 1914 og fremover til moderne tid. Han var innom tiden før ungdomshuset stod ferdig i 1935, litt om tiden huset har vært i bruk og utvidelsen av huset på 1990-tallet. Han var også innom bladet “Vaagen”. Det er en serie med bøker (protokoller) hvor medlemmene og andre har skrevet om sine tanker og annet i tiden. Bøkene er fra starten i 1914. De blir i disse dager digitalisert. Det vil si, skrevet på nytt ved hjelp av dataverktøy.

Servering
Etter litt mer trommespill og bordvers ved Alf Gunnarsen, fikk vi servert herlig fiskesuppe, og senere kaker og kaffe. “Guttene” til Sverre serverte. De gikk som “piska røtte” mellom bordene og sørget for at ingen led noen nød. Kokk var som vanlig Bernt Kåre.

Tid for underholdning
Vi fikk a cappella sang av nystartet kor, sketsjer av lokale skuespillere og til slutt bandmusikk av “Nye Vaagsbandet”. Kjempestemning. Spesielt falt sketsjene i god smak, men det var bra at det ikke var noen fra Telavåg til stede. De hadde sikkert blitt litt sure.

Kjempekveld!!
All ære til de som fikk i stand dette.

Litt bilder

Leave a Comment

Previous post:

Next post: