Vårdugnad 2012

by John M on 19 mai 2012

Dugnadsleder gir instrukser

VÅR:
Det så lenge mørkt ut for at vi skulle klare å gjennomføre den årlige vårryddingen på Skoge før 17. mai. Værgudene hadde lenge pøst på med vatn, blest og kulde. Men så, 15. mai måtte de puste litt  på og slippe sola til ett øyeblikk. Da benyttet folket på Skoge sjansen.

Planen
Planen var at vi skulle rydde søppel, male busskur og postkassestativ, samt sett opp et varselskilt «Barn Leker». Det var for vått til å male og skiltet ankom ikke i tide, så det ble med klargjøring til maling og rydding av søppel langs veiene.

Mange møtte opp til dugnaden. Med så mye folk hadde dugnadsleder Joleiv en enkel jobb med å dele ut oppgaver. I den siste tiden er det kommet noen tilflyttere til Skoge. Det var kjekt å se at disse møtte opp for å bli kjent og for å ta sin tørn.

Mye søppel mente Kenneth
Skoge Vel fulgte en av ryddegjengene. Den som ryddet fra Trappo mot Haldbanen.  Kenneth, en av tilflytterne våre og som kommer fra Finland, syntes det var mye søppel. Slik er det ikke i Finland, sa han. Har syntes at vi forsøplet mye i Norge.  Men det hadde vært mye mer søppel på denne strekningen noen dager før. Det vi ikke viste var Jorunn hadde «tjuvryddet» søndagen i forveien. Det var bra. Hvis ikke hadde Kenneth blitt enda mer skuffet over oss nordmenn.

Beste «rydder»
En annen tilflytter på laget var Marina. Hun er bare 6 år, men hun var høyt og lavt og lette etter

Ivrigste deltaker

Marina, årets rydder

søppel. Det ble flere sekker til slutt. Ryddelaget kåret henne til årets «beste rydder».  Til neste år lovet hun å skaffe seg hansker. Da er det intet søppel som bør føle seg trygg.

Trengereidtre er blitt søppelplass
Det er noen som i flere år nå har slengt fra seg søppel i Trengereidtre. Dette er svært leit for oss på Skoge. I år fant vi gamle bildekk, hjul og til og med et gammelt TV her.  Det rare er at om bare folk hadde giddet å kjøre noen hundre meter videre hadde de kommet til gjenbruksstasjonen i Midtstegen.

Maling og skilt gjenstår
Maling og oppsetting av skilt ble utsatt. Dette arbeidet vil dugnadslederen ta tak i når været tillater det senere i mai.

Takk for god innats.%%wppa%% %%cover=6%%

Leave a Comment

Previous post:

Next post: